5 redenen waarom uw website onderhoud nodig heeft en de risico’s als dit niet wordt gedaan.

Deel deze blog

In de hedendaagse groeiende digitale wereld is een website vaak niet enkel een visitekaartje, maar ook het kloppend hart en motor van het bedrijf. Of het nu gaat om een website, webshop of webapplicatie, website onderhoud is cruciaal. Het afnemen van een onderhoudscontract bij Dynalogical voor je website biedt tal van voordelen en beschermt je tegen verschillende beveiligingsrisico’s die gepaard gaan met het niet onderhouden van je website. In onderstaande artikel kom je meer te weten over deze kwestie en adviseren wij u graag om vaker bij de onderhoud van uw website stil te staan.

Voordelen van een Onderhoudscontract

  1. Regelmatige Updates en Patches: Onze websites zijn voornamelijk gebouwd op het platform WordPress. Dit platform brengt regelmatig updates en beveiligingspatches uit die vervolgens uitgevoerd moeten worden. Een onderhoudscontract en website onderhoud zorgt ervoor dat deze updates tijdig worden geïnstalleerd, waardoor je website beschermd blijft tegen de laatste beveiligingslekken.
  2. Back-ups en Herstel: Een goed onderhoudscontract bevat regelmatige back-ups van je website. In geval van een crash, hacking, of een andere vorm van gegevensverlies, kunnen wij snel je website herstellen zonder veel downtime.
  3. Performance Optimalisatie: Websites kunnen na verloop van tijd trager worden door verschillende factoren zoals database-ophoping of verouderde scripts. Onze plus onderhoudspakket bied performance-optimalisatie aan waardoor je website snel en efficiënt blijft functioneren. Benieuwd naar de werkzaamheden van een optimalisatie? Klinkt u dan op deze link.
  4. Content Updates: Regelmatige updates van content zijn essentieel voor SEO en gebruikerservaring. Al onze onderhoudspakketten bevatten ook contentbeheer en updates bij de website onderhoud, zodat je website altijd actueel en relevant blijft. De hoeveelheid tijd dat hierin gestoken kan worden is afhankelijk van het door u gekozen pakket.
  5. Technische Ondersteuning: Vanaf ons Plus onderhoudscontract heb je toegang tot technische ondersteuning wanneer je die nodig hebt. Dit betekent dat problemen snel kunnen worden opgelost, wat de downtime van je website minimaliseert.

Beveiligingsrisico’s van een niet-onderhouden website

  1. Kwetsbaarheid voor hacks: Een van de grootste risico’s van een niet-onderhouden website is de kwetsbaarheid voor hacking. Cybercriminelen zoeken actief naar verouderde software en ongepatchte beveiligingslekken om toegang te krijgen tot websites. Dit kan leiden tot datalekken, verlies van klantenvertrouwen en reputatieschade. Website onderhoud kan dit bestrijden.
  2. Malware en Virussen: Websites die niet regelmatig worden bijgewerkt, lopen het risico besmet te raken met malware en virussen. Dit kan niet alleen je website beschadigen, maar ook je bezoekers blootstellen aan beveiligingsrisico’s, wat kan resulteren in juridische problemen.
  3. Verlies van Gegevens: Zonder regelmatige back-ups is de kans groot dat je cruciale gegevens verliest bij een crash of een aanval. Dit kan desastreuze gevolgen hebben, vooral voor e-commerce websites waar klantgegevens en bestellingen belangrijk zijn. Met de juiste website onderhoud zou dit niet voorkomen!
  4. Slechte SEO Prestaties: Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan websites die snel, veilig en regelmatig bijgewerkt zijn. Een verouderde website kan je SEO-prestaties schaden, waardoor je minder zichtbaar wordt voor potentiële klanten. Om SEO-prestaties nog meer te verbeteren raden wij aan om de volgende artikel ook te lezen. Volg daarvoor deze link.
  5. Compliance Risico’s: Veel industrieën hebben strikte regels en voorschriften met betrekking tot gegevensbeveiliging en privacy (zoals de GDPR in Europa). Niet-naleving kan leiden tot zware boetes en juridische repercussies.

Conclusie van website onderhoud

Het afnemen van een onderhoudscontract voor je website is geen luxe, maar een noodzaak voor de prestaties en vitaliteit van je website. Het waarborgt niet alleen de veiligheid en prestaties van je website, maar beschermt ook je bedrijf tegen de vele beveiligingsrisico’s van een niet-onderhouden website. In een tijd waar cyberdreigingen steeds geavanceerder worden, is proactief websitebeheer essentieel voor de continuïteit en veiligheid van je online aanwezigheid. Neem daarom vandaag nog contact op met ons team om de beste mogelijkheden voor uw situatie vrijblijvend door te nemen.

Nóg meer tips

Benieuwd hoe wij u op weg kunnen helpen?

En maak kennis met Dynalogical! Samen bespreken we wat Dynalogical voor uw bedrijf kan betekenen.

Joran support